top of page

Hoe wespen bestrijden?


Wespen zelf bestrijden is lastig en zéér gevaarlijk! Verwijder nooit zelf een actief wespennest.


Bevindt het nest zich op een moeilijk bereikbare plaats, laat dit over aan een geprofessionaliseerde ongediertebestrijder.


Indien u toch beslist om een wespennest zelf te verdelgen: plan een ontsnappingsroute.



Heb je het probleem niet meer onder controle en is het een plaag geworden?

Dan is het tijd om PeCo Services, een professionele bestrijder te contacteren.

Vaak hebben wespen zich op jouw terrein, in jouw woning of bedrijf genesteld en gaat PeCo Services ervoor zorgen dat de wespen zich niet verder kunnen verspreiden en voortplanten in jouw omgeving.


Wat doen we:

  • We gaan op zoek naar de oorsprong van het wespen probleem en pakken het probleem bij de oorsprong aan.

  • We treffen maatregelen om preventief wespen te weren en weg te houden.

In de maand juli kan er reeds overlast ontstaan van wespen maar in de maand augustus wordt de kans op overlast zeer groot. Dit omdat er nog weinig larven in de nest aanwezig zijn en er dus ook minder van het suikerrijk papje wordt geproduceerd voor de werksters. De verkenners moeten dan op zoek gaan naar voedsel en suikers. En dit is de reden dat ze zo massaal afkomen op onze suikerrijke voeding en drankjes. Hoe schaarser hun voedsel wordt, hoe agressiever ze worden. Het wespenseizoen eindigt in september en in oktober zie je haast geen wespen meer.


Bestrijdingsmiddelen:

  • Wanneer we de nest vinden, zullen we deze op een professionele manier verdelgen.

  • Wanneer we niet weten waar de nest zich bevindt, gaan we gebruik maken van lokpotten en/of wespenvallen om jouw omgeving, terras, … te vrijwaren van vervelende wespen. De juiste plaatsing is van essentieel belang.


Vaak worden wespen verward met de hoornaar, ook wel de superwesp genoemd. Deze is groter en gevaarlijker dan de wesp. De steken van de hoornaar zijn pijnlijker en kunnen ook zeer gevaarlijk zijn.

Er bestaan 2 soorten hoornaars: de Europese en de Aziatische. De Europese hoornaar vormt geen bedreiging voor ons ecosysteem. De Aziatische hoornaar (die een duidelijke opmars kent in onze streken), vormt een grote bedreiging voor onze inheemse soorten. Zij voeden zich namelijk met wespen, bijen, hommels, … . Dus wees steeds alert en neem contact met PeCo Services wanneer u niet zeker bent met welke soort u te maken heeft.

Europese hoornaar

Aziatische hoornaar

Toch nog even vermelden dat bijen en hommels beschermde diersoorten zijn en zeer nuttige diertjes voor ons. Zij mogen niet bestreden worden. Wanneer er een bijennest zich in je omgeving bevindt, contacteer een imker.

Bij

Hommel

Twijfel niet PeCo Services te contacteren voor raad en daad,

zodat je snel verlost bent van deze ongewenste indringers.



留言


bottom of page